Камена Гора и Увац 10.-12. 08.2019.

uvac_lavli_travel3

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Петак 10.8. – Полазак у 15:30 часова са паркинга код Максија путем поред Дрине, преко Златибора, ка Каменој Гори. Долазак у вечерњим сатима. Смештај у локалном етно-домаћинству које поред смештаја пружа могућност и исхране.

Субота 11.8. – Шетња по Каменој Гори стазом дужине од 15-20 км. Полазак у 7 часова ујутру, повратак у смештај у послеподневним сатима. Дружење уз логорску ватру.

Недеља 12.8. – Полазак у 7 ујутру за Увачко језеро, где ће бити организоване две групе у зависности од заинтересованости: 1. група обилази језеро кајацима (у трајању од 4-4,5 сати), 2. група обилази језеро туристичким бродићем.

Обе групе имају могућност пристајања уз обалу ради обиласка видиковца са којег се могу видети меандри и Ледене пећине.

 

После обиласка језера, у зависности од преосталог времена, могуће је организовати шетњу до видиковаца шетном стазом која води изнад меандара Увца.

Повратак истим путем ка Лозници, долазак у вечерњим сатима.

 

Пријаве за акцију најкасније до недеље 5. августа за оне који су заитересовани за кајакинг Увцем, односно до уторка 7. августа за остале.

Информације и пријаве Драгана Јовановић 064-9609826.

 

Трошкови:

-ноћење у етно домаћинству 5 евра (планирати 2 ноћења)

-вожња кајацима 20 евра по особи

-вожња туристичким бродићем око 1000 динара по особи

-превоз око 3500 динара

 

Опрема:

Стандардна опрема за пешачење (гојзерице, ранац, слојевита одећа, штапови, заштита од сунца и у случају кише, храна из ранца…), за кајакинг се добија комплетна опрема.

 

Напомена: Организатор задржава право промене плана акције.