Активности Пк ,,Гучево” – Октобар 2017

23574416_883018115213969_1866870817_n

Месец октобар се показао као најидеалније време за планинарење. Овог пута Пк ,,Гучево” је успело да искористи прелепо михољско лето и максимално се ангажовало око организације планинарсих акција.

 

 1. Октобар

Где започети сјајан месец октобар ако не у “дворишту”. Сјајна акција на нашем Гучеву. Стаза преко “резервоара” до врха па обилазак камске стене и мало вежбање “абзајла” односно спуштања низ уже. Преко 20 учесника у овој акцји, од најмлађих до најстаријих чланова нашег клуба.

7-9. Октобар

Трочлана екипа из Пк ,, Гучева” учествовала је на акцији на планини Олимп у Грчкој. Том приликом Иван Антонић, Филип Красавчевић и Саво Тодорић су испењали 5 врхова планине Олимп (Митикас, Стефани итд…)

 

14-15.Октобар

Трећи викенд октобра био је резервисан за Овчар и Каблар. Првог дана млада и одважна екипа од чак 14 учесника од тога петоро деце извршила је успона  на Овчар 985мнв. Другог дана извршен је успон на суседни Каблар. У слободном времену између планинарења учесници акције су се опробали у спортском пењању и многи од њих попели своје прве смери.

Друга екипа од 4 члана посетила је Требиње и том приликом попела Леотар 1228мнв.

21-22. Октобар

Дивчибаре – Рајац – Остовица

По изузетно лепом и пријатном времену 21. октобра осмочлана екипа Пк Гучево је пешачила од Дивчибара до Рајца. Укупна дужина стазе је била 30км. После ноћења у планинарском дому на Рајцу спретна екипа се сели на Рудник и пење Островицу.

Исти викенд, у недељу. 22. октобра 2017. године, ОШ „Милош Гајић“ из Амајића и Планинарско-бициклистичко спортско удружење „Шарена буква“ из Радаља организовали су хуманитарно планинарење. Неколико чланова Пк ,, Гучево” је узело учешће на овој акцији. Овога пута планинарење је било хуманитарног карактера и представљало је наставак активности за прикупљање средстава за лечење Анђеле Јошић, ученице шестог разреда.

 

28-29. Октобар

Последњи викенд октобра био је резервисан за акцију на Борањи. Овог пута Пк ,,Гучево” је угостио чланове Пк ,,Ера” из Ужица. Првог дана викенда пешачило се из Радаљске бање преко Липовог брда до планинарског дома “Шарена Буква”. Касније је уследило лепо дружење. Другог дана викенда пешачило се преко села Планина до Радаљске бање.