21. ТРАНСВЕРЗАЛА “ВУКОВЕ БОГАЗЕ”

T

Ове године септембар је био сунчан и топао, а тако и наша трансверзала “Вукове богазе” 15. и 16. септембра зрачила је позитивном енергијом и добром организациом, драгим и пријатним гостима.

 

Учествовало је тридесетак планинара из следећих клубова (ПСД “Железничар“ из Краљева, ПД “Мњача“ из Бања Луке, ПД “Бељаница“ из Свилајнца, ПСК “Ресава“ из Деспотовцам ПК “Младост“ из Зворника, планинари ПК “Гучева” и грађани Лознице).

Учесници су пре пешачења слушали о Гучевској бици од стране Милоша Дејановића нашег члана и пуковника у пензији. Само пешачење почело је у 12:00, а у планинарски дом „Шарена буква“ група је стигла око 18:00. Први дан препешачили су 20км. Вечерње сате планинари су провели у одмору, вечери и дружењу  уз музику и песму. У недељу на стазу су кренули у 06:00, где је препешачено 18км. У Тршић су стигли око 13:00. Из Тршића учесници су имали превоз до Лознице локалним аутобусом у организацији Града Лознице.

Шуме Гучева и Борање одушевиле су наше госте, а наше гостопримство указало на лепоту планинарске дружине ПК “Гучева”.

Задње две године уз трансверзалу подржавамо и акцију „Дан пешачења у Србији“. Све активности у организацији и реализацији ове две акције пропратили смо у локалним медијима. Гостовали смо у емисијама најавили акције и поставили постере по граду. Како би грађани Лознице били упознати са активностима планинарског клуба “Гучево“.

Водич акције Иван Антонић 609 био је на висини свог задатка, спретно је одмерио темпо пешачења и све учеснике водио стазом од 40км. Припрема, организација и реализација трансверзале успешна је због преданости и воље планинара ПК “Гучева” да наставе традицију.

А Град Лозница је покровитељ  трансверзале “Вукове богазе” и подршка планинарском клубу “Гучево”.

Ведро!